IGOR VLAJNIĆ

 

rođen je 1984. godine u Osijeku. Studij dirigiranja završava 2004. godine na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „Ino Mirković“ u Lovranu, a studij pjevanja 2018. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2006. postaje dirigent i zborovođa opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci gdje radi i danas. Osim u Rijeci, gostuje i u opernim kućama u Osijeku i Sarajevu (BiH). Od 2005. godine član je asocijacije „Melody as a dialog among civilisation“ u Parizu s kojom ostvarije cijeli niz koncerata u Francuskoj, SAD-u, Nigeriji, Kubi i Kini. Godine 2008. dobiva medalju „Mladi Mozart“ za ukupni doprinos promicanju dijaloga među narodima te postaje ambasador navedene asocijacije i član Umjetničkog savjetodavnog vijeća.

Nastupao je s raznim ansamblima, zborovima i orkestrima od kojih valja izdvojiti orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, orkestar Opere HNK u Osijeku, Riječku filharmoniju, Prašku filharmoniju, Kubansku nacionalnu filharmoniju, orkestar St. Luke’s iz New Yorka, Szenshen orkestar i Hangzhou filharmoniju iz Kine, narodni orkestar iz Nigerije, Orkestar tradicionalnih instrumenata „Melody“ asocijacije iz Pariza, Friulansku filharmoniju, Zbor Slovenske filharmonije i dr. Dirigirao je prigodom važnih događaja i obljetnica kao što su 60. Obljetnica UNESCO-a, UNESCO-va proslava međunarodnog Dana žena 2006., 60. Obljetnica prvog leta u svemir, 16. Azijske igre u Guangzhou (Kina) te otvorenje Festivala za zaštitu vode u Hangzhou (Kina). Osim u Hrvatskoj nastupao je u Srbiji, Sloveniji, Italiji, BiH, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Izraelu, Kini, Bugarskoj, Makedoniji, Portugalu, Španjolskoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, SAD-u, Nigeriji i Kubi.

Nakon što je 2014. godine vršio dužnost ravnatelja Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci počinje se obrazovati u području kulturnog menadžmenta pa je s uspjehom završio CORe program poslovne ekonomije na Harvard Business School u SAD-u, specijalizaciju iz poslovnih strategija na Sveučilištu u Virginiji (Darden). Trenutno je student diplomskog studija Poduzetništva na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i doktorand na Doktorskoj školi Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeka u području Kulturologije, smjer Menadžmenta u kulturi, umjetnosti i obrazovanju.

Član je Kulturnog vijeća Primorsko-goranske županije, Predsjednik riječkog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, član Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika, kreator i prvi voditelj programa Riječkog kazališta mladih „Kamov“ te umjetnički voditelj MPZ „Jeka Primorja“ iz Rijeke.

 

 

Za više informacija o maestru Vlajniću molimo kliknite ovdje.

Kontakt:

 

Igor Vlajnić

mag. mus.

 

Ratka Petrovića 27

51000 Rijeka

+385.(0)91.589.6855

[email protected]

[email protected]

 

www.igor-vlajnic.com